•    Mich Buschman

Meer informatie over de wisent

Kennis maken met de wisent?

De wisenten leven vanaf het voorjaar van 2016 op het terrein van Staatsbosbeheer op de midden Veluwe. De wisenten kregen de tijd om aan hun nieuwe leefomgeving te wennen.


De wisent zien in de natuurlijke leefomgeving? Dat kan onder begeleiding van een deskundige gids. Over excursiemogelijkheden is meer te lezen op deze website onder 'reserveringen'. Voor vragen kunt u het contactformulier invullen.

 

 

 

Samenwerking met ARK Natuurontwikkeling en Staatsbosbeheer

 

Stichting Wisent op de Veluwe is verantwoordelijk voor het realiseren van de komst van de wisenten, de communicatie en de excursies. De stichting werkt nauw samen met ARK Natuurontwikkeling en Staatsbosbeheer.


ARK Natuurontwikkeling verlegt grenzen voor wilde natuur met als resultaat robuuste natuurgebieden waar natuurlijke processen hun gang mogen gaan. Dat levert een grote rijkdom aan landschappen, planten en dieren op. Vrij toegankelijke natuur is spannend én voorwaarde voor de betrokkenheid van mensen. ARK is kuddebeheerder en verantwoordelijk voor het welzijn van de wisenten op de Veluwe. Staatsbosbeheer is de grootste bos- en natuurbeheerder van Nederland. De organisatie beheert ruim 260.000 hectare bos, natuur en landschap. Staatsbosbeheer stelt het terrein bij Radio Kootwijk beschikbaar voor de wisenten. Zij zijn verantwoordelijk voor het terreinbeheer en monitoring van de natuur.


Door de krachten te bundelen, versterken we elkaar! En maken we een goed leefklimaat voor de wisenten mogelijk.