•    Mich Buschman

De wisent krijgt de ruimte, maar gecontroleerde ruimte.

Geschreven in de categorie Nieuws.

Als de wisenten begin volgend jaar komen, krijgen zij 400 hectare ter beschikking. Dat is best veel. Maar ja, daar moet de kudde wel binnen blijven. De afrastering moet dagelijks gecontroleerd worden. Zeker in het begin. Nu heeft de ervaring in de Kraansvlakte geleerd, dat de draden, die onder stroom staan, nog nooit kapot zijn gegaan. Hetzelfde systeem van bedrading wordt ook op de Veluwe toegepast. Nu hebben we een persoon gevonden, die in Gerritsfles woont en centraal kan aflezen, of de draden intact zijn. De bewoners in Kootwijk en Radio Kootwijk kennen hem zeker wel: zijn naam is Case Kuyt. Onze stichting is blij met hem. We konden het niet nalaten om een fotootje van hem te maken.

Nu kun je niet van hem verwachten dat hij lopend 11 km draad gaat controleren. Onze stichting heeft een geluidsarme quad gekocht, waarmee Case snel kleine reparaties kan uitvoeren. De leverancier is een Barnevelds bedrijf, dus ook dat onderhoud is goed geregeld.

Maar Case gaat dat niet alleen doen. Er hebben al een aantal mensen bij hem aangemeld om mee te helpen. Ja, u leest het goed: “mensen”. Dat houdt in, dat het niet alleen mannen zijn !! Gelukkig ook enige vrouwen. Daar moeten we er meer van hebben.
Op de foto: Case Kuyt
Tekst: Cees Hoogeveen