•    Mich Buschman

Een BISONdere dag

Geschreven in de categorie Nieuws.

Op zaterdag 7 november zijn de mensen van IVN, die belangstelling hebben om als Wisent-gids op te treden, in de Kennemerduinen gaan kijken. Vierentwintig personen, waaronder gelukkig ook drie vrouwen gingen per bus naar de kust. Ook onze projectleider van Staatsbosbeheer, Eric Klein Lebbink, was  aanwezig.

Yvonne Kemp en Johan Bekhuis van de St. ARK wachtten ons op.  Na een goede presentatie over het verleden en het heden van de wisent, was het tijd voor een lunch.

Daarna ging de groep op zoek naar deze prachtige dieren. Men was onder de indruk van het woeste voorkomen van deze oerdieren. De wisenten bekeken onze groep met belangstelling. Toen zij zagen, dat we op een eerbiedwaardige afstand bleven staan, gingen zij door met het grazen.

Zoals altijd werden er talloze foto’s gemaakt. Ook onze “huisfilmer” Albert van de Zwaag, heeft mooie filmopnames gemaakt. In de bus werd zowel op de heenreis, als op de terugreis veel informatie gedeeld. Het was een leerzame dag, waar ieder met plezier op terugkijkt.