•    Mich Buschman

Wisenten arriveren op de Veluwe

Geschreven in de categorie Nieuws.

Op dinsdagavond 12 april zijn drie wisenten uit Duitsland gearriveerd op de Midden Veluwe. Uiteraard staat het welzijn van de dieren voorop. Daarom is met de partners ARK Natuurontwikkeling en Staatsbosbeheer afgesproken dat de dieren de rust en de tijd krijgen om te wennen aan de nieuwe omstandigheden. Dit gebeurt in de beslotenheid van het wengebied. Daar worden de dieren in de gaten gehouden en is voldoende voedsel beschikbaar om de overgang te vergemakkelijken.

Het grote leefgebied 400 hectare
De verwachting is dat de wisenten na ongeveer zes weken het grote leefgebied van 400 hectare ingaan. Dit leefgebied is niet toegankelijk voor publiek. Later dit jaar is een bezoek wel mogelijk onder begeleiding van deskundige gidsen. De voorlopige planning voor het starten van de excursies is juni.

Bijzonder nieuws
Er is daarnaast nog bijzonder nieuws. Eén van de wisenten is drachtig. Het kalfje wordt later deze zomer verwacht. Dit eerste Veluwse wisentkalfje is meer dan welkom. Wij houden u op de hoogte van het laatste nieuws over de wisenten via de website, het Twitteraccount en de Facebookpagina.

foto:'s Albert van der Zwaag